Vigtigheden af ​​vitamin B12

Vitamin B12, også kendt som cobalamin, er et af de essentielle B-vitaminer, der er nødvendige for at opretholde en sund krop. Dette vitamin spiller en afgørende rolle i at omdanne kulhydrater, fedtstoffer og proteiner fra mad til energi og bidrager dermed til et normalt energigivende stofskifte, hvilket reducerer træthed og udmattethed.

Endnu vigtigere er det, at det bidrager til en normal dannelse af de røde blodlegemer i din krop, hvilket holder røde blodlegemer sunde og understøtter optimal immunsystemfunktion. 

Derudover er B12 vigtigt og bidrager til nervesystemets normale funktion, hvilket er afgørende for at skabe den beskyttende dækning af alle nerveceller i kroppen.

Den primære funktion af vitamin B12 er at danne sunde røde blodlegemer. Men alle celler i kroppen har brug for B12 for at forblive sunde. Hvide blodlegemer, blandt andre, er afhængige af B12 for at sikre, at immunsystemet fungerer korrekt. Alle nerveceller, især dem i hjernen, kræver B12 for at danne deres beskyttende fedtlag. Uden tilstrækkeligt med B12 kan nervesystemet i vores hjerne og andre nerver ikke fungere korrekt.

Interessant nok har kroppen kun brug for en lille mængde B12, men det skal indtages regelmæssigt. B12 alene absorberes ikke let af kroppen; maven producerer intrinsic factor for at muliggøre bedre absorption. Nogle mennesker mangler intrinsic factor og skal supplere med optageligt B12-tilskud såsom STR Nordic B12-vitamin, da det optages via slimhinden i munden.

B12 findes kun i animalske fødevarer såsom lever, æg, fisk og kød, og de fleste mennesker indtager mere end den anbefalede daglige mængde. Dette er ikke et problem, da kroppen kun kan absorbere omkring halvdelen af ​​det forbrugte B12 og kan genbruge det, hvilket reducerer risikoen for mangel. Men vegetarer eller veganere har brug for B12-tilskud, hvis de ikke indtager animalske produkter.

Når vi bliver ældre, producerer vores krop mindre intrinsic factor, hvilket fører til nedsat B12-absorption, og kosttilskud kan blive nødvendigt. 

Børn og gravide er også i risiko for lave B12-niveauer; børn spiser måske ikke nok B12-rige fødevarer, og gravide kvinder har brug for mere B12 for at støtte udviklingen af deres babyer.

Om STR Nordics B12-vitamin: 

Vores B12 kommer i form af en sugetablet, hvilket betyder, at det absorberes gennem slimhinden i din mund, ikke i din mave. Derudover anvender vi den aktive form af B12 – methylcobalamin. De fleste kosttilskud bruger den ikke-aktive form, cyanocobalamin, som skal omdannes til den aktive form, før din krop kan bruge den.

Ved at bruge STR Nordics B12-vitamin er du sikker på at få et B12-tilskud, din krop kan optage og bruge effektivt til energi og sundhed.


Prøv B12-vitamin 1000 µg i 6 måneder
Normalpris pris kr. 349,00. Nu kun kr. 174,50!

brug for B12-vitamin


Indhold pr. sugetablet:

Vitamin B12 1000 mcg (metylkobalamin) – 1000 µg


Læs mere: Hvorfor har vi brug for B12-vitamin?