Hvorfor har vi brug for B12-vitamin?

Har vi brug for B12-vitamin? Vi får hovedsageligt vitamin B12 fra animalske produkter, og vitamin B12 er et nødvendigt næringsstof for mennesker. B12-vitamin er nødvendigt for at danne celler, vores mindste funktionelle biologiske enhed, som definerer liv.

Vitamin B12 har en central rolle i at producere røde blodlegemer, der både transporterer oxygen og hvide blodleger, som forsvarer kroppen.

Mennesker har brug for B12-vitamin, for at nervesystemet kan fungere ordentligt, og det vil fremme normal psykologisk funktion. Derudover er vitamin B12 stærkt forbundet med stofskiftet af folsyre. [1]

Vitamin B12, som har en vigtig rolle i mange af kroppens funktioner, er en lille, men vigtig del af kroppens velvære og vitalitet.

Vi kan producere B12-vitamin i tyktarmen, men kroppen kan ikke drage nytte af det, eftersom optagelsen af vitaminet sker i tyndtarmen [2] [3]. Vi skal derfor have vitamin B12 i sin helhed fra vores kost, og gode kilder er for eksempel lever, fisk, kød og mælk. [2] [3]

Sammen med de andre B-vitaminer og vitamin C tilhører B12 de vandopløselige vitaminer. Vitamin B12 er imidlertid så specielt, at det i modsætning til de andre vandopløselige vitaminer kan lagres i leveren. [4]

B12-vitamin og sikkerhed

Vitamin B12 er ikke giftigt, heller ikke i store mængder. Det har ikke været muligt at finde nogen bivirkninger i store doser som fx 1000 μg/dag. Også doser på 5000 μg injiceret hver anden uge har ikke givet nogen symptomer på bivirkninger. De anbefalede doser af vitamin B12 er trygge for alle mennesker uanset alder, og sandsynligvis vil ikke engang 500 gange daglig dosis føre til nogen kendte sundhedsrisici. (EFSA 2006]

B12-vitamin fra STR Nordic

Vi har valgt at tilbyde dig B12-vitaminet i form af metylkobalamin, da det optages mere effektivt end den sædvanligt brugte form, cyanokobalamin.

Selv om prisen er højere, anser vi metylkobalamin for den bedste form for B12-vitamin, da det er den bioaktive form af B12, som vores krop udnytter og bruger. Kroppen har altså ikke brug for at omdanne cyanokobalamin til metylkobalamin.

Metylkobalamin optages og udnyttes direkte. Valget af metylkobalamin støttes også af det faktum, at mange mennesker har en genetisk mutation, som kan påvirke optaget af vitamin B12. Metylkobalamin er også bedre egnet end cyanokobalamin til personer med nyresygdom.

Derudover frigives meget små mængder cyanid fra cyanokobalamin (en dosis på 1000 μg cyanokobalamin frigiver 20 μg cyanid).

Mange forskere anbefaler metylkobalamin, den bioaktive form af B12-vitamin, som du finder i vores produkt. [5] [5]

Vi har ønsket at kvalitetssikre produktet, så det passer til så mange som muligt.


Prøv B12-vitamin 1000 µg i 6 måneder

Normalpris pris kr. 349,00

Nu kun kr. 174,50!

brug for B12-vitamin

Indhold pr. sugetablet:

Vitamin B12 1000 mcg (metylkobalamin) – 1000 µg


Læs mere: Hold tempo og overskud oppe med stærkt B12-vitamin