Stærkere knogler med magnesium

Et stærkt skelet kræver mere magnesium. Alligevel har vi i årtier fået at vide, at vi skal sørge for, at vi får nok mælk og calcium til at styrke vores knogler.

Dette er dog ikke hele sandheden for et stærkt skelet. Vi skal også have et tilstrækkeligt indtag af andre næringsstoffer. Magnesium styrker især skelettet og knoglestrukturen.

Et lavt indtag af magnesium vil øge risikoen for et svagt skelet. Det viser en undersøgelse foretaget af engelske og finske forskere.

Forskerne analyserede data fra over 2.200 mænd mellem 42 og 61 år over en 25-årig opfølgningsperiode. Forskerne fandt ud af, at et stærkt skelet kræver mere magnesium.

Mændene i undersøgelsen, som havde de højest målte blodniveauer af magnesium, havde signifikant stærkere knogler end dem med lave blodniveauer.

– Det tyder på, at høje magnesiumniveauer styrker skelettet – sagde en af ​​de finske professorer bag undersøgelsen.

Forskerne fandt ikke ud af, om øget indtag af magnesiumrige fødevarer i sig selv resulterede i stærkere knogler eller en stigning i magnesium målt i blodet.

Dette skyldes, at der er så mange faktorer, der kan påvirke optagelsen af ​​magnesium, såsom tarmsundhed, diabetes og visse medikamenter, der kan reducere optagelsen. Så selvom du spiser en tilstrækkelig varieret kost, kan du stadig være mangelfuld på grund af disse faktorer.

Forskerne skriver, at magnesiumtilskud af forskerne bag undersøgelsen betragtes som et godt alternativ til dem, der har brug for mere magnesium.

Ældre mennesker og personer med mave-tarm-problemer anbefales derfor at tage et magnesiumtilskud for at forbedre deres magnesiumstatus for at opretholde normale knogler.

Forskerne påpeger, at selvom undersøgelsen tydeligt indikerer en sammenhæng mellem magnesiumniveauer målt i blod og skeletsundhed, har undersøgelsen sine svagheder.

Lave magnesiumniveauer i blodet svarer normalt til lave totale magnesiumniveauer, men dette giver ikke en 100 % nøjagtig beskrivelse af det samlede niveau af kroppens magnesium.

En person kan faktisk have tilfredsstillende niveauer af magnesium i blodet, men stadig have et stort underskud af magnesium i hele kroppen, og en person med et overskud af magnesium i kroppen kan have blodniveauer, der viser mangler.

Ydermere peger de på, at en kost rig på magnesium også vil give øgede niveauer af andre vigtige næringsstoffer som calcium og kalium.


Magnesium+ med 50 % rabat!
Nu kun 199,50 kr. (inkl. porto)

Bedre sundhed med Magnesium


Indhold pr. tablet:

Magnesium300 mg
Zink5 mg
Vitamin B60,7 mg
Kobber0,5 mg
Vitamin D5 µg

Dette er en af ​​fordelene ved vores magnesium, klik og tjek: Uroen i mine ben er væk, siger Karen