Det vigtigste vitamin til immunforsvaret

Det vigtigste vitamin til immunforsvaret er vitamin D. Studier viser, at en lav D-vitaminstatus er et almindeligt fænomen i hele Europa. Mangel på vitamin D er observeret i alle aldersgrupper.

Man er særligt udsat for at udvikle en mangel sent på efteråret og gennem hele vinter- og forårssæsonen. Specielt i Nordeuropa er det meget svært at få dækket sit behov af D-vitamin via solen.

Højere værdier af D-vitamin bidrager til, at vores immunforsvar fungerer godt og normalt. Der findes et utal af publicerede studier, som viser, at højere blodværdier af vitamin D giver et bedre og mere normalt immunforsvar.

Lave værdier i Europa

I Europa anbefales det først og fremmest, at børn tager tilskud af D-vitamin, men flere mener nu, at det er vigtigt for alle at tage ekstra D-vitamintilskud hele året, også voksne. Det anbefales at have blodværdier højere end 50 ng/ml, for at vitamin D kan bidrage til et godt og normalt immunforsvar.

For at opnå sådanne værdier må man i Europa som oftest tage ekstra tilskud, eftersom det kun er i nogle få måneder om året, at solen kan hjælpe os med at danne tilstrækkeligt med D-vitamin i huden.

Så meget har du brug for hver dag

For at nå det optimale niveau af det vigtigste vitamin til immunforsvaret har de fleste voksne behov for ca. 50 µg af vitamin D hver dag i perioden fra september til maj.

Hvis du går tildækket hele året, har du behov for at tage tilskud hele året rundt.

Kropsvægt og -størrelse er også afgørende for, hvor meget D-vitamin du har behov for dagligt. For små og tynde personer kan en daglig dosis på 35 µg være tilstrækkeligt. Større personer og personer med overvægt kan have behov for helt op til 80 µg vitamin D dagligt.

Holder du dig til disse anbefalinger, er D-vitamin meget trygt at anvende som kosttilskud. Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet EFSA har fastslået, at det er trygt at indtage op til 100 µg vitamin D pr. dag.


Prøv D3-vitamin 50 µg – 300 kapsler

Normalpris pris kr. 399,00

Nu kun kr. 199,50!


Næringsstofindhold pr. anbefalet daglig dosis – 1 kapsel:
Vitamin D350 µg

Læs mere: Bedre sundhed med Magnesium Plus